top of page

På Käringön är vi är omgivna av havet och det är också havet som präglar vår meny. Menyn ändras under säsongen. Reservation för förändringar.

Viss avikelse i menyn kan ske då vissa råvaror kan vara svåra att få tag i.

Förrätter

 

Ostron – Citron – Schalottenlöksvinägrett - 45

 

Ostron Vitlökssmör Parmesan - 65


Blåmusslor – Vitlök – Örter – Citron - 200


Löjrom – Våffla - Gräddfil – Gräslök

– Rödlök - 315

Bläckfisk – Tomat – Lime – Crème Fraiche – Kol – Bröd – Espelettepeppar - 190

Tonfisk – Yozu – Rädisa – Gurka –

Blekselleri - 185

Råbiff – Bechamel – Tryffel – Frissé  – Struva 

– Forellrom – Äpple – Portvin  - 185

Gulbeta – Ägg – Smör – Rödbeta – Pistage – Kavring – Senapsfrön – Polkabeta - 175

Varmrätter

 

Torskrygg – Räkor – Primör – Pepparrot - Brynt smör - 375

Bergtunga – Romansallad – Oliver – Parmesan – Kalvsky – Schalottenlök - 365


Kungsfisk – Brandade – Svamp – Sockerärtor – Boqueron – Gullök – Sandefjord - 325


Helstekt Plattfisk – Säsongens tillbehör - Dagspris

Hjort – Potatis – Purjolök – Rädisor – Ättiksgelé – Lökring – Café de paris - 345

Kålrabbi – Spenat – Schalottenlök – Rökta hasselnötter – Café de paris  - 245


Helstekt Piggvar för två personer – Kvällens tillbehör - Dagspris

Efterrätter

 

Creme Brülée – 105

Clafoutis – Rabarber – Gräddglass – Svartpeppar – Röd oxalis - 135

Mandelkaka – Mascarpone – Hasselnötter – Brynt smörglass – Hallon - 135


Glass / Sorbet  - 45


Chokladtryffel – 35

Mat för dom mindre

Spagetti - Köttfärssås

Stekt Fisk - Pommes Frites

Köttbullar - Mos - Gräddsås

_DSC9328.JPG
Petersons Krog på Käringön      
Boka bord på 0304-56019
bottom of page